2015. április 1., szerda

MMM azaz Adós vagyok Nektek egy beszámolóval

Ígértem, hogy beszámolok a 2015. március 21.-ei találkozóról, ahol a magyarországi miniatűr alkotók éves találkozóját ejtettük meg. Azt hiszem most, hogy betegállományba vagyok, remek alkalom, hogy megtegyem ezen mulasztásomat, úgy sem vagyok használható másra, talán az agyam még működik, ha már más alkatrészem úgy sem...

Kezdem a kályhától...
Egyszer csak találtam egy e-mailt a postafiókomban Körös Mártitól az év eleje tájékán. Az is lehet, hogy az elmúlt év vége volt.. sajnos nálam az időskála mindig nagyon zavaros. Sokszor azt is nehéz felidéznem, hogy tegnap mi történt. Na igen, a szenilitás kezdeti stádiuma... korral jár.
Nagyon meglepődtem... Arról szólt, hogy szeretné összefogni a magyarországi miniatűrrel foglalkozó alkotókat és rendezni egy találkozót. A levél valami kiállítás előkészületéről is szólt, amit már végképp nem értettem. Nagyon boldog voltam, bár el nem tudtam képzelni, hogy én hogyan is kerültem a képbe és  honnan tudják, hogy én egyáltalán létezem ezen a Föld nevű bolygón. Aztán Líviával is sikerült felvennem a kapcsolatot a Facebookon, aki megerősítette, hogy nem téves címzés voltam a csoportos e-mail listában és nagyon szeretnék, ha csatlakoznék a csapathoz. Repültem a boldogságtól. <3 Bár erősen szabadkoztam, hogy tulajdon képen nem kifejezetten a Dollhouse méretarányban alkotok és véletlenül sem törekszem a valóság tökéletes ábrázolására, de Livi megnyugtatott, hogy nincs miért aggódjak, ott a helyem és kész. Mint kiderült a blogon keresztül szereztek rólam tudomást... Na ez volt az, amit sose gondoltam volna, főleg, hogy alig írok a blogba és igazából sosem éreztem ennek nagy jelentőségét. Meggyőződésem volt, hogy senki sem olvassa az idióta bejegyzéseimet, amit nagy ritkán elkövetek, feleslegesnek is éreztem ez irányú erőfeszítéseimet. Kicsit leesett az állam :D Tanulság: Sosem tudhatod... :D

Néhány levélváltást követően sikerült március 21.-ei időpontot és a helyszínt lefixálni valamint azt is, hogy ki mivel tud hozzá járulni a traccsparti gasztronómiai élvezeteihez.
Azt hiszem mindenki nagy izgalommal várta a kijelölt napot. Én biztosan. Senkit sem ismertem a csapatból, ami külön izgalommal töltött el, bár nem tartozom azok közé, akik frusztrálva érzik magukat, ha idegenekkel kell ismerkedni. Na de ezen a listán olyan alkotók szerepeltek, akik már nagyon komoly elismerést szereztek ezen a területen... és én most szóba állhatok velük. Ez nagyon nagy dolog. Ez olyan megtiszteltetés, hogy csak na.

Újpesten, a Polgári Centrum Galéria előtt találkoztunk, megtekintettük a jelenlegi kiállítást, majd azt a termet is, amit majd megkapunk a szeptemberi közös kiállításunkra. Na, kb. itt esett le a tantusz, hogy tényleg egy közös kiállításról is szó van, ahol a csapat minden tagja lehetőséget kap az általa alkotott mütyüröket megmutatni az érdeklődők számára. Gyors a felfogásom mi? :D Na jó, valójában csak itt mertem elhinni..
Majd ezt követően Anda és bájos családja látott vendégül minket a kertjében, mert az időjárás olyan kegyes volt hozzánk, hogy megajándékozott minket egy csodás tavaszi napsütéssel. Volt ott minden... terülj terülj asztalkám... és addigra a csapattagok is kezdtek megnyílni, és elindult a csevej, ahogy az csajos körökben szokott lenni.
 

 Teljes az összhang
 Szinkron fogpiszkálás Livivel <3
Kicsit még gyakorolnunk kell, de így is fünfkomafünf-re lettünk pontozva :D

 Nem győztem kapkodni a fejem és követni az eseményeket. Szép lassan mindenkiről kiderült, hogy milyen témával foglalatoskodik. Ahányan voltunk, annyi félét készítünk. A babaháztól kezdve, az élethű babákon át a babaruháig, a diorámától az egészen mikroszkopikus méretű állatkákig, és a megszólalásig élethű életképektől az ételekig széles a repertoár. Egészen elképesztő, lenyűgöző és hihetetlen élmény volt. Csak tátottam a számat és nagyokat pislogtam kikerekedett szemeimmel. Na jó, így utólag végig nézve az ott készült fényképeket, időnként vágtam valami egészen elképesztő ábrázatot is, ami  nem tudom miért volt, de nem publikus az egyszer tuti. :D Ezért majd Anyukámnál fogok reklamálni. :) Kár lenne a gyerekekért, ha megállnának a növésben, vagy a fejlődésben ha meglátnák.


Az alapító tagok <3

A kerti parti lehetőséget adott számunkra arra is, hogy megalakítsuk hivatalosan is a Magyar Miniatűr Műhely néven a társaságot 12 fő részvételével, valamint részletekbe menően, egymás javaslatait elfogadva egyeztessünk a további kollektív együttműködésről.  Így már készítettünk is egy közös Facebook oldalt (https://www.facebook.com/magyarminiaturmuhely?fref=ts) , ahol nyomon lehet követni ténykedéseinket. Magunknak pedig egy zárt közösséget, ahol könnyű szerrel tudjuk megkonzultálni az aktuális témákat és várunk mindenkit, akit esetlegesen nem sikerült felkutatni, de hasonló témával foglalatoskodik és szívesen csatlakozna nagyszerű csapatunkhoz. Már szuper logónk is van, és az oldalt folyamatosan bombázzuk a jobbnál jobb képekkel. ;)

Jó tudni, hogy nem csak egyedül vagyok ilyen őrült ezzel a hobbival, és egészen kompatibilis az agyi problémám másokéval. :)
Miközben magamra szedtem legalább 2 kilót a csodás falatoktól, fantasztikus embereket ismerhettem meg ezen a csodás napon. Hálás vagyok mindezért. <3
Azt hiszem az őszi kiállításon bőven lesz mit a nagyközönség elé tárni és elkápráztatni majd az érdeklődőket. Szóval, csak ajánlani tudom szeretettel <3, mert egészen biztosan maradandó élmény lesz annak, aki veszi a fáradtságot és megtekinti majd a kiállítást, ami egy sajátos mesevilágba fogja elkalauzolni a nagyérdeműt.

Tehát NE FELEJTSÉTEK:

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ
2015. szeptember 24. (csütörtök) 18.00 óra 

A kiállítás 2015. szeptember 24. 18 h-tól - október 17.-ig tekinthető meg az


ÚJPESTI POLGÁR CENTRUM - ÚJPEST GALÉRIA
1042 Budapest, Árpád út 66.
Szeretettel várunk mindenkit!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése